Anthos Crete Apartments - Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον Πλακιά Κρήτης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΙΑ

Τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Ανθός βρίσκονται στον Πλακιά, ένα πανέμορφο χωριό στην νότια ακτογραμμή της Κρήτης, που είναι φημισμένο για τις φανταστικές παραλίες του και το φυσικό κάλος της ευρύτερης περιοχής στο νότιο Ρέθύμνο.

Ξεκινώντας ώς μια μικρή συνοικία ψαράδων, ο Πλακιάς αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο. Η πρώτη αναφορά στο χωριό έγινε το 1961, στην απογραφή των κατοίκων της χώρας μας, όπου περιγράφεται ως η κατοικία έξι οικογενειών ψαράδων. Αντίθετα η ιστοριά των γειτονικών χωριών που βρίσκονται στους λόφους γύρω από τον Πλακιά όπως η Μύρθιος και τα Σελλιά, μας πηγαίνει πολύ πίσω, στον 10ο αιώνα μ.Χ. Τότε, ο βυζαντινός αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς ο 2ος (961 μ.Χ.) έχτισε δρόμους και γέφυρες για να ενώσει μεταξύ τους τα χωριά.

Ο Πλακιάς διαθέτει μια υπέροχη αμμώδη παραλία μήκους 1.3 χμ, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχουν και άλλες πανέμορφες παραλίες (Σούδα, Δαμνόνι, Αμμούδι, Αμμουδάκι και Σκοινάρια). Προς τα ανατολικά μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Πρέβελης και την μοναδική παραλία της Πρέβελης με το φοινικόδασος και τον ποταμό Κουρταλιώτη που εκβάλλει στην παραλία.

Για να επισκεφτείτε τον Πλακιά μπορείτε να ακολουθήσετε δύο διαφορετικούς δρόμους. Mε αφετηρία το Ρέθυμνο και κατεύθυνση από βορρά προς νότο, οι δρόμοι αυτοί διασχίζουν τις βουνοκορφές του νομού και περνούν ανάμεσα από πανέμορφα φαράγγια: στα βόρεια του χωριού το φαράγγι του Κοτσυφού, και στα βόρειοανατολικά το Κουρταλιώτικο φαράγγι.

Η περιοχή έχει γνωρίσει ήπια τουριστική ανάπτυξη και παρέχει πολλές υπηρεσίες και διευκολύνσεις στους επισκέπτες του όπως οργανωμένες παραλίες, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες και ψαροταβέρνες, ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή, super-markets, όλων των ειδών τα καταστήματα, θαλάσσια αθλήματα, ελεύθευρη ιππασία, αθλήματα εξερεύνησης της πανέμορφης φύσης της περιοχής κ.λπ.

Αξιοθέατα

 • Το Μοναστήρι της Πρέβελης
 • Το ενετικό κάστρο του Φραγκοκάστελλου
 • Το φαράγγι του Κοτσιφού
 • Το φαράγγι του Κουρταλιώτη
 • Η παραλία της Πρέβελης με το φοινικόδασος
 • Ημερήσια εκδρομή με καραβάκι σε γειτονικές παραλίες και τη Γάυδο
 • Η τοπική εορτή του Τίμιου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου
 • Ημερήσια εκδρομή στα Χανιά και το φαράγγι της Σαμαρίας

Δραστηριότητες και Ψυχαγωγία

 • Ιστοσανίδα, κανόε, θαλάσιο ποδήλατο και άλλα θαλάσια αθλήματα στην παραλία του Πλακιά
 • Σχολή καταδύσεων στον Πλακιά
 • Βόλτες με μικρή βάρκα και δυνατότητα ενοικίασης στον Πλακιά
 • Ελεύθερη ιππασία και μαθήματα ιππασίας στο Δαμνόνι
 • Ορειβασία στο φαράγγι του Κοτσυφού και του Κουρταλιώτη
 • Ποδηλασία
 • Κανόε καγιάκ στον ποταμό Κουρταλιώτη

Συλλογή φωτογραφιών με αξιοθέατα και παραλίες του Πλακιά


Αποστάσεις από το ξενοδοχείο

Απόσταση από: Όνομα Χλμ ή μέτρα
Πρωτεύουσσα Νομού

Ρέθυμνο

30 χλμ

Αεροδρόμια

Διεθνές αεροδρόμιο Χανίων "Ι. Δασκαλογιάννης"
Διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης"

90 χλμ
110 χλμ

Λιμάνια

Λιμάνι Ρεθύμνου
Λιμάνι Χανίων (Σούδα)

30 χλμ
85 χλμ

Νοσοκομεία και Υπηρεσίες Υγείας

Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου
Ιατρείο στον Πλακιά
Φαρμακείο στον Πλακιά

30 χλμ
700 μ
600 μ

Μεταφορές

Σταθμός Λεωφορείου

700 μ

Παραλίες

Κεντρική παραλία του Πλακιά
Παραλία της Σούδας
Παραλία στο Δαμνόνι
Παραλία στο Αμμούδι
Παραλία στο Αμμουδάκι
Παραλία στα Σχοινάρια
Παραλία με φοινικόδασος στην Πρέβελη

500 μ
1,5 χλμ
2 χλμ
2,5 χλμ
2,5 χλμ
2,5 χλμ
7 χλμ

Δραστηριότητες αναψυχής

Θαλάσσια αθλήματα στον Πλακιά
Ελεύθευρη ιππασία στο Δαμνόνι
Ορειβασία στο φαράγγι του Κουρταλιώτη
Ορειβασία στο φαράγγι του Κοτσιφού
Ποδηλασία δίπλα στη θάλασσα ή ανάμεσα στους ελαιώνες και πορτοκαλαιώνες της περιοχής

500 μ
1,5 χλμ
6 χλμ
6 χλμ
2 χλμ

Αξίζει να δείτε

Ο παλαιός αλευρόμυλος του Πλακιά
Τα παραδοσιακά χωριά της Μύρθιου και των Σελλιών
Το περίφημο μοναστήρι της Πρέβελης

1,5 χλμ
3 χλμ
7 χλμ


Πως θα φτάσετε με αυτοκίνητο στον Πλακιά και το ξενοδοχείο Alianthos Beach Hotel

Driving instructions to Alianthos Beach Hotel

Oι επισκέπτες μας που έρχονται από τα Χανιά (το λιμάνι ή το αεροδρόμιο), θα πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό με κατεύθυνση ανατολικά προς το Ρέθυμνο, στο οποίο φτάνουν μετά από απόσταση περίπου 65 χλμ.

Oι επισκέπτες μας που έρχονται από το Ηράκλειο (το λιμάνι ή το αεροδρόμιο), θα πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό με κατεύθυνση δυτικά προς το Ρέθυμνο, στο οποίο φτάνουν μετά από απόσταση περίπου 80 χλμ.

Πλησιάζοντας προς το Ρέθυμνο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την πράσινη πινακίδα προς την έξοδο της εθνικής οδού με κατέυθυνση το "Σπήλι". Θα ακολουθήσετε το δρόμο με κατεύθυνση νότια προς το χωριό Σπήλι, ανεβαίνοντας τα βουνά της περιοχής. Μετά από 17 περίπου χιλιόμετρα, θα στρίψετε δεξιά στη διασταύρωση με κατεύθυνση προς τον "Πλακιά" και την "Πρέβελη" ακολουθώντας την αντίστοιχη πινακίδα.

Θα ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και μετά από 500 μέτρα θα φτάσετε στο χωριό Κοξαρέ. Θα συνεχίσετε οδηγόντας, και μετά από 4 χλμ. θα μπείτε στο Κουρταλιώτικο φαράγγι. Το επόμενο χωριό, μόλις 500 μέτρα μετά την έξοδο του φαραγγιού, είναι το χωριό Ασώματος.

Στην έξοδο του χωριού αυτού, θα συναντήσετε μια διασταύρωση όπου θα στρίψετε αριστερά, ακολουθώντας την πινακίδα με κατεύθυνση τον "Πλακιά". Μετά από 2 χλμ. θα φτάσετε στο χωριό Λευκόγια.

Θα συνεχίσετε οδηγώντας για περίπου 2,5 χλμ. και θα συναντήσετε νέα διασταύρωση όπου θα στρίψετε αριστερά, ακολουθώντας την πινακίδα με κατεύθυνση τον "Πλακιά".

Ύστερα από 300 περίπου μέτρα ακόμα θα συναντήσετε νέα διασταύρωση στα αριστερά σας προς τον "Πλακιά", την οποία θα ακολουθήσετε, στρίβοντας αριστερά. Μετά από 100 μέτρα περίπου θα συναντήσετε στο αριστερό σας χέρι το συγκρότημα διαμερισμάτων Aνθός όπου και θα σας περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε.